Pogosta vprašanja

Želim kupiti Darilno kartico Qlandia. Kaj pa zdaj?

Vaša priljubljena dežela nakupov in zabave Qlandia se je zapisala med zvezde in postala del skupine Supernova. Darilno kartico Qlandia je zamenjala Darilna kartica Supernova. Z Darilno kartico Supernova lahko sedaj nakupujete v vseh nakupovalnih centrih Supernova Qlandia (Nova Gorica, Kranj, Kamnik, Novo mesto, Krško, Maribor in Ptuj) in izbranih nakupovalnih centrih Supernova (Ljubljana Rudnik, Ljubljana Šiška in Nova Gorica). Vabljeni k obisku nove spletne trgovine Darilna kartica Supernova

Kje lahko kupim Darilno kartico Qlandia?

Darilno kartico Qlandia prek spletne strani www.qlandia-kartica.si ni več možno kupiti. Darilno kartico Qlandia je zamenjala Darilna kartica Supernova, katero je možno kupiti prek spletne strani www.supernova-kartica.si.

Darilna kartica Qlandia je v tem trenutku še na voljo za osebni nakup na info točkah trgovin Spar in megamarketov Interspar v nakupovalnih centrih Supernova Qlandia, vendar jo bo tudi na info točkah kmalu zamenjala Darilna kartica Supernova. Brez skrbi! Tako z Darilno kartico Qlandia, kot z Darilno kartico Supernova lahko nakupujete v vseh 7 nakupovalnih centrih Supernova Qlandia (Nova Gorica, Kranj, Kamnik, Novo mesto, Krško, Maribor in Ptuj).

Imam Darilno kartico Qlandia. Kje lahko z njo nakupujem?

Darilna kartica Qlandia je še vedno unovčjiva v nakupovalnih centrih Supernova Qlandia. V kolikor bi pa želeli z njo nakupovati tudi v drugih izbranih nakupovalnih centrih Supernova, jo lahko zamenjate za Darilno kartico Supernova.

Zamenjana novo izdana Darilna ali e-Darilna kartica Supernova prevzame vse lastnosti in značilnosti Darilnih kartic Supernova. Imetnik Darilne kartice Qlandia lahko zamenjavo naredi na dva načina:

 • Fizično Darilno kartico Qlandia lahko imetnik osebno zamenja za fizično Darilno kartico Supernova na info točki Supernova Ljubljana Rudnik. Storitev je plačljiva – 10 % vrednosti naloženega dobroimetja se odvzame od dobroimetja na Darilni kartici Qlandia. Izda se nova fizična Darilna kartica Supernova z 10 % nižjim dobroimetjem. Veljavnost novo izdane Darilne kartice Supernova je 4 leta od dneva menjave.
 • Fizično ali e-Darilno kartico Qlandia lahko imetnik zamenja za e-Darilno kartico Supernova brezplačno preko spletne strani www.supernova-kartica.si. Veljavnost novo izdane e-Darilne kartice Supernova je 4 leta od dneva menjave.
Imam darilne bone Qlandia. Kako jih zamenjam?

Darilne bone Qlandia se v nakupovalnih centrih Supernova Qlandia več ne sprejema kot plačilno sredstvo. Darilne bone lahko brezplačno zamenjate za Darilno kartico Supernova na info točki trgovin Spar in megamarketov Interspar v nakupovalnih centrih Supernova Qlandia (Nova Gorica, Kranj, Kamnik, Novo mesto, Krško, Maribor in Ptuj), pri čemer se bo ohranila in prenesla denarna vrednost papirnatih darilnih bonov na Darilno kartico Supernova.

Ob menjavi darilnih bonov za darilno kartico, boste prejeli 1 izvod potrdila o menjavi (nakupu) Darilne kartica Supernova. To potrdilo shranite za morebitno reklamacijo darilne kartice (reklamacija o prodani Darilni kartici Supernova je možna v roku 1 meseca po nakupu) na info točki trgovin Spar in megamarketov Interspar v nakupovalnih centrih Supernova Qlandia (Nova Gorica, Kranj, Kamnik, Novo mesto, Krško, Maribor in Ptuj).

Kaj je Darilna kartica Supernova?

Darilna kartica Supernova je plačilno sredstvo v plastični ali elektronski obliki (pdf dokument), opremljena s črtno kodo, ki se uporablja za plačilo blaga in storitev v trgovinah in lokalih v izbranih nakupovalnih centrih Supernova. Na darilno kartico lahko naložite poljubno vrednost med 10 € in 300 €, njena veljavnost pa je 4 leta od dneva nakupa. Ob nakupu na info točkah lahko na kartico naložite dobroimetje zakroženo na 10 €, prek spleta pa lahko naložite poljubno vrednost dobroimetja.

Kje lahko kupim Darilno kartico Supernova?

Darilno kartico lahko kupite preko spletne strani www.supernova-kartica.si ali osebno v času obratovanja nakupovalnega centra na zadevnih prodajnih točkah (informacijski pult oziroma kiosk za darilne kartice):

 • SI info točka Supernova: Supernova Ljubljana Rudnik, Supernova Ljubljana Šiška
 • SI kiosk (darilomat): Supernova Nova Gorica
 • SI info točka trgovine Spar /Interspar: Supernova Qlandia Kranj, Supernova Qlandia Krško, Supernova Qlandia Nova Gorica, Supernova Qlandia Novo mesto, Supernova Qlandia Kamnik, Supernova Qlandia Maribor in Supernova Qlandia Ptuj
 • HR: Supernova Garden Mall, Supernova Buzin, Supernova Karlovac, Supernova Zadar, Supernova Varaždin, Supernova Koprivnica in Supernova Colosseum
Koliko časa imam za koriščenje Darilne kartica Supernova?

Darilna kartica Supernova je veljavna 4 leta od dneva nakupa oziroma dneva menjave (v primeru menjave darilnih bonov Qlandia za Darilno kartico Supernova ali menjave Darilne kartica Qlandia za Darilno kartico Supernova. Aktivna postane takoj po nakupu. Neveljavna postane, ko izkoristite celotno dobroimetje (ni možno ponovnega polnjenja).

Koliko denarja lahko naložim na Darilno kartico Supernova?

Na darilno kartico lahko naložite poljubno vrednost med 10 € in 300 €. V primeru, da je vrednost nakupa nižja od vrednosti dobroimetja darilne kartice, se preostanek vrednosti zabeleži na darilno kartico in ga je možno izkoristiti ob naslednjem nakupu do izpraznitve dobroimetja. V kolikor vaš nakup znaša več, kot je dobroimetje na kartici, je potrebno preostali znesek doplačati z gotovino ali bančno kartico (odvisno od možnosti plačila v trgovini ali lokalu nakupovalnih centrov Supernova). Darilna kartica Supernova je nezamenljiva za gotovino in ni možno dobiti v gotovini izplačanega preostanka vrednosti.

Kje lahko unovčim darilno kartico Supernova?

Darilna kartico Supernova je unovčjiva v izbranih nakupovalnih centrih Supernova:

 • Supernova Ljubljana Rudnik, Supernova Ljubljana Šiška in Supernova Ljubljana Šiška
 • Supernova Qlandia Nova Gorica, Supernova Qlandia Kranj, Supernova Qlandia Kamnik, Supernova Qlandia Novo mesto, Supernova Qlandia Krško, Supernova Qlandia Maribor in Supernova Qlandia Ptuj
 • Supernova Slavonski Brod, Supernova Zagreb-Buzin, Supernova Sisak-zahod, Supernova Varaždin, Supernova Karlovac, Supernova Zadar, Supernova Šibenik, Supernova Garden Mall, Supernova Koprivnica, Supernova Sisak vzhod, Supernova Colosseum

Izjeme (trgovine in lokali) kjer darilne kartica ni možno unovčiti so:

 • Loterija Slovenije
 • bančne in finančne točke
 • promocijske trgovine (začasne stojnice s ponudbo zunanjih promotorjev)
 • druge trenutne izjeme, ki še nimajo vzpostavljenega sistema za unovčitev Darilne kartice
Ali lahko Darilno kartico Supernova podarim drugi osebi?

Seveda, Darilna kartica Supernova je SUPER darilo za vse priložnosti. Ni imenska in je prenosljiva. Novi imetnik s prenosom pravic darilne kartice pridobi vse pravice, ki jih je imel prejšnji imetnik. Izdajatelj darilne kartica ni dolžan preverjati identitete posameznika in ne odgovarja za morebitne zlorabe darilne kartice.

Med katerimi Darilnimi karticami Supernova lahko izbiram?

Izbirate lahko med številnimi že pripravljenimi motivi Darilnih kartic Supernova ali prek spletne strani www.supernova-kartica.si oblikujete unikatno personalizirano kartico tako, da naložite poljubno fotografijo.

Kakšen je strošek nakupa fizične Darilne kartica Supernova?

V kolikor darilno kartico kupite na info točki v enem izmed izbranih nakupovalnih centrov Supernova, je vaš strošek nakupa enak denarni vrednosti, ki jo naložite na darilno kartico (dobroimetje).

Če se boste odločili za nakup personalizirane darilne kartice prek spleta in jo boste oblikovali po svojih željah, boste nosili poleg vrednosti dobroimetja še strošek procesiranja nakupa, odpremo pošiljke in personalizacije kartice. Darilno kartico boste nato prejeli v 7 delovnih dneh, poslali pa vam jo bomo na vaš poštni naslov ali na poštni naslov vašega obdarovanca.

Potrebujem darilo takoj. Kaj je e-Darilna kartica Supernova?

E-Darilna kartica Supernova je SUPER darilo »v zadnjem trenutku«! Ob naročilu boste prejeli PDF dokument, ki ga lahko pošljete po mailu, stiskate ali shranite v telefon. Strošek nakupa je enak vrednosti dobroimetja, ki ga naložite na e-darilno kartico. Tudi e-darilno kartico lahko personalizirate s svojo fotografijo. V kolikor plačilo izvedete s kreditno kartico, prejmete e-darilno kartico takoj, v kolikor uporabite plačilo po predračunu, e-darilno kartico prejmete, ko so sredstva nakazana in vidna na bančnem računu izdajatelja.

Ali lahko preverim vrednost na Darilni kartica Supernova?

Ja, vrednost na Darilni kartica Supernova lahko preverite na vseh prodajnih mestih v izbranih nakupovalnih centrih Supernova, kjer jo prejemajo kot plačilno sredstvo in prek spletne strani www.supernova-kartica.si.

Darilna kartica je vezana na interni sistem nakupovalnih centrov Supernova. V kolikor kartični sistem ne deluje zaradi začasne prekinitve internet povezave ali druge tehnične napake, ni mogoče preveriti unovčiti ali kupiti Darilne kartica Supernova (do ponovne vzpostavitve sistema).

Izgubljena/poškodovana Darilna kartica Supernova. Kaj naredim?

Če izgubite Darilno kartico SUpernova, vam ne pripada pravica do zamenjave. V primeru poškodovane darilne kartice na mestu črtne kode, lahko imetnik kljub temu opravi nakup, vendar mora biti črtna koda čitljiva, da jo prodajalec lahko ročno odtipka v kartično sistem. Za izgubo ali krajo darilne kartice in vso morebitno nastalo škodo, ki nastane z neupravičenim razpolaganjem z darilno kartico ter neupravičenim črpanjem dobroimetja na darilni kartici, izdajatelj Darilne kartice Supernova ne odgovarja.

Imam reklamacijo. Na koga se naj obrnem?

V primeru napak in nejasnosti, povezanih s transakcijo ob nakupu darilne kartice Supernova, kupec rešuje na info točki nakupovalnega centra Supernova, kjer je opravil nakup Darilne kartice in nanjo naložil želeno dobroimetje. Ob reklamaciji mora kupec predložiti podpisano in ožigosano potrdilo, ki ga je prejel ob nakupu darilne kartica Supernova. Brez potrdila o nakupu reklamacija ni možna. Reklamacija je možna 1 mesec po nakupu Darilne kartice (rok začne teči od dneva nakupa na potrdilu o nakupu).

Imetnik darilne kartice lahko v primeru reklamacije kontaktira tudi informativno točko nakupovalnega centra Supernova Ljubljana Rudnik (info@supernova.si) ali Supernova Ljubljana Šiška (info1@supernova.si) za darilne kartice € oziroma Supernova Garden Mall (info.gardenmall@supernova.hr) za darilne kartice HRK.

Kdo izdaja in kdo prodaja Darilno kartico Supernova?

Izdajatelj Darilne kartice Supernova (v nadaljnjem besedilu »Darilna kartica«) je podjetje Supernova Marketing d.o.o., Šmartinska cesta 53, 1000 Ljubljana za Slovenijo, in m2 Centermanagement d.o.o., Avenija Većeslava Holjevca 62, HR-10010 Zagreb, za Hrvaško (v nadaljnjem besedilu »Izdajatelj«).

Za izdajatelja opravlja prodajo Darilne kartice Supernova v nakupovalnih centrih Supernova Qlandia družba Spar Slovenija d.o.o., zato kupec nakup darilne kartice lahko opravi na info točki trgovin Spar in megamarketov Interspar v vseh nakupovalnih centrih Supernova Qlandia (Nova Gorica, Kranj, Kamnik, Novo mesto, Krško, Maribor in Ptuj).